Budincute de cartofi si cascaval

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
16 Apr 2015 | 4146 vizualizari
Budincute de cartofi si cascaval

Cartofi, cartofi, cartofi! Cautam sa ii preparam in fel si chip, fierti, la cuptor sau prajiti, sunt de cele mai multe ori cea mai la indemana garnitura sa zic asa. Astazi va ofer reteta unui preparat rapid si extraordinar de gustos! Va sugerez sa nu-l ratati.....altfel nu veti stii niciodata cum se topeste cascavalul delicios si invaluie cartofii intr-o aroma...wow!

Ingrediente

  • 7 cartofi medii
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 350 g cascaval
  • 250 g branza telemea cremoasa
  • 2 linguri smantana
  • sare dupa gust
  • foaie de copt

Mod de preparare

Fierbem cartofii taiati in bucati ca pentru piure.

Cand sunt gata ii scurgem de apa intr-o sita mare si-i punem inapoi in vasul in care au fiert.

Zdrobim cartofii, punem untul bucatele si amestecam, punem smantana,  adaugam telemeaua cremoasa si gustam de sare, daca simtim nevoia adaugam un praf bun.

Adaugam si oul si omogenizam compozitia.

Taiem bucati din foaia de copt, cat sa cuprinda un pumn. Razuim cascavalul.

Punem la baza cascaval razuit, adaugam cam 3 linguri pline din crema de cartofi, iar deasupra imbracam cu cascaval razuit din nou.

Strangem fiecare hartie de copt ca pe un saculet avand grija sa nu imprastiem compozitia si pentru asta invartim mai mult din partea de sus.

Asezam saculetii in tava de copt si coacem pentru 30 de minute la 200 de grade.

Vom desface cu grija saculetii cand sunt gata si cu o paleta vom muta pe un platou budincutele.

Eu i-am servit la masa alaturi de usturoi verde.....o nebunie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincute de cartofi si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Postat de Constelatialeu

Aperitiv floare cu carne si cas dulce

Intindem aluatul, il decupam cu o forma in 12 ''floricele. Ungem formele de silicon cu ulei si asezam ''floricelele. Amestecam carnea tocata cu morcovul ras,ceapa taiata marunt si oul, apoi...

Citeste continuarea

Spirale cu feta si spanac

Postat de mirela0911

Spirale cu feta si spanac

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2015, 22:54
bun rau
la 16.04.2015, 22:55
Aiaiai Motanele...nici n-ai idee )))) Multu...muuult!
la 16.04.2015, 23:10
cat de apetisanteeeee yummmm!
la 16.04.2015, 23:18
Aiaiaiiiiiiiiiiiiiii ,ce bunătate ai făcuuuuuut!
la 16.04.2015, 23:22
ce bunatate ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking