Bulete cu sos de spanac si lapte

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
13 Dec 2015 | 3343 vizualizari
Bulete cu sos de spanac si lapte

Ingrediente

Bulete:

  • cca 600 gr. cartofi fierti si trecuti pe razatoarea cu ochiuri fine
  • 2 albusuri
  • 150 g cascaval
  • 100 g telemea de oaie
  • 100 g seminte de susan
  • sare de Himalaya dupa gust
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 2 linguri faina alba
  • 1 legatura marar verde
  • cca 250 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit

Sosul de spanac:

  • 1 cutie de spanac din comert (450 gr.)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri amidon alimentar din porumb diluat in 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine.

Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua.

Adaugam peste toate acestea 2 albusuri, semintele de susan usor prajite,pudra de turmeric, faina,sare si piper dupa gust, mararul tocat.

Amestecam sa se omogenizeze compozitia.

Punem uleiul la incins intr-o craticioara mica in diametru ca nivelul uleiului sa fie destul de ridicat pentru a putea forma baia de ulei necesara prajirii buletelor in conditii optime.

Formam cu mana bilute de marimea dorita si le prajim la foc iute in baie de ulei.

Cand sunt rumene le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Pentru sosul de spanac curatam usturoiul, il tocam si il calim 1 minut in 2 linguri ulei de masine.

Adaugam spanacul din cutie, punem 200 ml lapte peste spanac, lasam sa clocoteasca.

Diluam 2 linguri cu varf de amidon alimentar in 50 ml lapte, apoi il incorporam in spanacul din cratita.

Amestecam in continuu pana se formeaza sosul si obtine consistenta dorita, asezonam cu sare si piper dupa gust si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete cu sos de spanac si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Postat de Pungasa_Rogue

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....

Citeste continuarea

Quiche cu dovlecei

Postat de Oana

Quiche cu dovlecei

Amestecati ingredientele pentru blat cu ajutorul robotului sau cu mana pana obtineti un aluat ferm si nelipicios Inveliti aluatul in folie de plastic si lasati-l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2015, 17:15
Îmi place spanacul, iar când e însoţit şi de ceva mai consistent, cu atât mai mult. Bună treabă!
la 13.12.2015, 17:15
Bune si buletele dar si spanacul , minunata prezentarea !!!
la 13.12.2015, 17:16
delicioase!
la 13.12.2015, 17:23
Bun
la 13.12.2015, 17:34
Ambele imi plac. Spanacul este sanatate curata, contine fier si vitamine. Ai facut o bunatate de zile bune!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking