Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
20 Mar 2016 | 5130 vizualizari
Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi

Ingrediente

  • cca.1 kg cartofi rosii fierti in coaja
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 gr. granule de soia
  • 1 cub Knorr de legume
  • 150 ml apa plata
  • usturoi granulat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • un praf turmeric
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 capatana de usturoi+sare+apa pentru mujdei

Mod de preparare

Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr.

Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa.

Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina.

Adaugam granulele de soia scurse, ardeiul kapia tocat marunt, sare, piper, turmeric,apa scursa de la spoia fiarta,busuioc uscat,usturoi granulat,3 linguri de pesmat, 4 linguri de ulei.

Omogenizam bine amestecul,apoi punem ulei la incins intr-o craticioara mica in diametru, asa incat sa obtinem o baie perfecta de ulei (adica nivelul uleiului sa depaseasca inaltimea buletelor, sa se prajeasca uniform pe toata suprafata si sa obtinem acea crusta aurie).

Formam buletele, le trecem prin pesmet si le prajim in baie de ulei pana devin aurii,apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de uleiul in exces.

Pentru mujdei curatam usturoiul si il pisam cu sare,apoi adaugam putina apa plata.

Servim buletele cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu nuca, dulceata si stafide aurii

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Punem apa minerala, dulceata de caise si zaharul intr-un castron, adaugam praful de copt si praful de sare, amestecam sa se topeasca zaharul. Adaugam...

Citeste continuarea

Tocanita de vara, din cartofi

Postat de RODIMUR

Tocanita de vara, din cartofi

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2016, 11:43
la 20.03.2016, 11:46
ce dragute sunt Am sa le incerc pentru soacra-mea, ca ea tine post
la 20.03.2016, 13:09
Super arata!
la 20.03.2016, 13:53
la 20.03.2016, 14:11
Sa-mi dai si mie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking