Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
20 Mar 2016 | 5145 vizualizari
Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi

Ingrediente

  • cca.1 kg cartofi rosii fierti in coaja
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 gr. granule de soia
  • 1 cub Knorr de legume
  • 150 ml apa plata
  • usturoi granulat dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • un praf turmeric
  • 3 linguri pesmet
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 capatana de usturoi+sare+apa pentru mujdei

Mod de preparare

Cartofii ii spalam bine su b jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja.

Granulele de soia se pun pentru 10 minute la fiert in apa cu un cub de Knorr.

Dupa ce sunt fierte le scurgem si pastram apa scursa.

Curatam cartofii, ii trecem pe razatoarea fina.

Adaugam granulele de soia scurse, ardeiul kapia tocat marunt, sare, piper, turmeric,apa scursa de la spoia fiarta,busuioc uscat,usturoi granulat,3 linguri de pesmat, 4 linguri de ulei.

Omogenizam bine amestecul,apoi punem ulei la incins intr-o craticioara mica in diametru, asa incat sa obtinem o baie perfecta de ulei (adica nivelul uleiului sa depaseasca inaltimea buletelor, sa se prajeasca uniform pe toata suprafata si sa obtinem acea crusta aurie).

Formam buletele, le trecem prin pesmet si le prajim in baie de ulei pana devin aurii,apoi le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie pentru a scapa de uleiul in exces.

Pentru mujdei curatam usturoiul si il pisam cu sare,apoi adaugam putina apa plata.

Servim buletele cu mujdei de usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cartofi cu soia, ardei si mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

Postat de rhapsody

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le. 2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita. 3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas...

Citeste continuarea

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2016, 11:43
la 20.03.2016, 11:46
ce dragute sunt Am sa le incerc pentru soacra-mea, ca ea tine post
la 20.03.2016, 13:09
Super arata!
la 20.03.2016, 13:53
la 20.03.2016, 14:11
Sa-mi dai si mie

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking