Bulgarasi si baghete de cartofi

Postat de CookieMonster in Mancaruri de post
29 Mar 2013 | 7565 vizualizari
Bulgarasi si baghete de cartofi

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 3 catei unsturoi
  • 3 linguri faina alba
  • margarina
  • 1 cana faina porumb
  • oregano
  • dafin
  • curry
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

1. Cartofii si morcovul se curata, se spala si se pun la fiert.

2. Se adauga dafin, curry si sare dupa gust.

3. Cand morcovul si cartofii sunt bine fierti se adauga in apa cateii de usturoi bine pisati si se mai lasa pe foc 3 minute.

4. Indepartam oala de pe foc, scurgem bine apa, adaugam o lingura de margarina si zdrobim legumele.

5. Cand se formeaza pireul adaugam lingurile pline de faina alba, ceapa bine tocata si amestecam si dam la frigider timp de 15 minute, va rezulta o compozitie lipicioasa si un pic moale.

6. Formam cateva baghete si le tavalim prin faina de porumb, iar pentru bulgarasi amestecam faina ramasa cu oregano.

7. Se pun la prajit in ulei incins, se lasa sa se rumeneasca putin pana cand se va intari crusta si se scot pe servetele absorbante. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi si baghete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Covrigei crocanti de post

Postat de Ina

Covrigei crocanti de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...

Citeste continuarea

Placinta cu mere, de post

Postat de robert_badica

Placinta cu mere, de post

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2013, 22:32
Ffff bun!!!
la 29.03.2013, 22:34
hmmmm ce bunatate!!!
la 29.03.2013, 22:36
Ce bunatate trebuie sa fie!
la 29.03.2013, 22:44
la 29.03.2013, 22:46
ce fain

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking