Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
18 Mai 2018 | 2634 vizualizari
Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mic
  • 400 grame rosii in bulion
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei rosu
  • 75 grame caise uscate/ stafide
  • 140 grame bulgur/ couscous
  • 1/2 lingurita din fiecare: cumin pudra, scortisoara pudra, coriandru pudra, turmeric pudra, papika afumata, ceapa pudra
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • iaurt si patrunjel pentru servit

Mod de preparare

Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera cu un capac si se lasa 20 de minute, pana cand dovleacul este moale. 

Se fierbe bulgurul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu legumele din tigaie. 

Se serveste cu iaurt si frunze de patrunjel. 

Delicios si ca garnitura pentru tajine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ratatouille

Postat de Irina

Ratatouille

Am spalat legumele si le-am curatat de coaja. Intai am taiat vinetele rondele, cu ajutorul robotului, apoi le-am pus intr-o sita cu putina sare la scurs. Am taiat si dovleceii si cepele...

Citeste continuarea

Bame cu carne de porc

Postat de panacris

Bame cu carne de porc

Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2018, 16:19
la 18.05.2018, 16:31
Cu siguranță am să probez și această rețetă!
la 18.05.2018, 17:30
aici nu ma bag....
la 18.05.2018, 17:40
la 18.05.2018, 21:10

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking