Bulion de legume

Postat de RuxyRux in Bulion
17 Oct 2011 | 16388 vizualizari
Bulion de legume

O minunatie...garantat! ...eu inlocuiesc cu acest bulion nelipsita vegeta din bucatarie care mie mi se pare foarte departe de adevaratul gust de legume( si am renuntat la ea de foarte multi ani)...plus ca nu stim niciodata ce contine decat daca o preparam in casa...

Ingrediente

  • 2 kg gogosari
  • 2 kg ardei grasi( verzi, rosii, portocalii)
  • 3/4 kg morcovi
  • 3 kg de rosii
  • 6 bucati mari de radacina de patrunjel verde
  • 1 kg praz
  • 6 cepe rosii
  • 2 teline
  • 2 bucati de pastarnac
  • 6 dovlecei mari
  • 1/2 kg apa
  • 3 foi de dafin
  • 150 gr sare
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura de maghiran
  • 1 lingura de boia dulce
  • 1 lingura de piper alb
  • 1 lingura de usturoi pudra
  • 1 lingura de salvie maruntita
  • o oala mare de 12- 15 kg ( trebuie sa aiba loc sa fiarba)
  • un robot( blender puternic)

Mod de preparare

Am spalat si am curatat legumele, le-am tocat marunt( aici e de munca) si apoi le-am pus pe rand la blender( am noroc de unul absolut senzational) si le-am facut pasta. Am avut nevoie la radacinoase si de putina apa pentru a le toca mai usor.

Am pus toata compozitia intr-o oala mare pe foc mediu si am fiert bulionul in jur de o ora...trebuie mare atentie deoarece cand incepe sa fiarba are tendinta sa dea pe afara datorita spumei care se formeaza la suprafata. Se amesteca din cand in cand si cam dupa o ora se aseaza frumos si dispare spuma. La jumatatea fierberii se pune sarea si zaharul apoi spre sfarsit si mirodeniile.

Sticlele se sterilizeaza, eu le spal bine cu apa fierbinte si detergent apoi le oparesc cu apa care clocoteste si zic eu ca este suficient. Lasam sa se domoleasca cam o jumatate de ora si apoi turnam in sticle cu ajutorul unui polonic si a unei palnii.

Cateva linguri adaugate la  sosuri, fripturi, mancaruri gatite, ciorbe...cu siguranta vor face diferenta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba cu carne de pui - Reteta casei

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu carne de pui - Reteta casei

Cum se prepara Ciorba cu carne de pui - Reteta casei Mai intai am scos carnea de pui de la congelator, am pus-o intr-o oala de 4 l, am adaugat apa -cca 3 l- si un praf de sare si am pus sa...

Citeste continuarea

Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa

Postat de Constelatialeu

Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa

Cum se prepara Ciorba de legume - o reteta de post foarte gustoasa si sanatoasa Mai intai mi-am pregatit legumele. Am scos de la congelator morcovul si ardeiul rosu. Am curata ceapa, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 16:25
am ajuns prima
felicitari foarte gustos cred ca a iesit
o bomba cu vitamine
la 17.10.2011, 16:28
ce de ingrediente minunate sigur are un gust irezistibil
la 17.10.2011, 16:38
Woooooooow , toata bogatia toamnei , intr-un borcan ...
Unde-ai umblat draga mea ?
la 17.10.2011, 16:41
aromat si bun bun
la 17.10.2011, 16:51
bun bun

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking