Ingrediente
- pt mamaliguta
- 200 gr malai
- un praf sare
- apa
- 100 gr parmezan
- 100 gr branza cheddar
- 100 gr branza de burduf
- patrunjel verde
- 30 gr bilute mozzarella
- 1 carnat afumat de casa
- 200 gr bacon cuburi
- 4-5 ciuperci
- paprika afumata iute
- sare
- 3 oua
Mod de preparare
Pregatim mai intai mamaliguta. Punem la fiert, un vas cu apa, un praf de sare. Cand incepe sa fiarba (exact ca prietenul nostru Godina:))))), incepem sa adaugam malaiul, amestecand energic cu un tel, ca sa nu faca mici cocoloase. Lasam sa fiarba bine, iar spre final, luam de pe foc, si adaugam parmeza ras, cheddar ras, un fir de cimbru si patrunjel tocat marunt. Amestecam bine, bine. Presaram cateva fire de branza de burduf, ca un simbol de traditie.
Pregatim vasul in care vom turna mamaliguta. Asazam la baza o biluta de mozzarella tavalita prin parmezan, turnam mamaliguta fierbinte deasupra.
Prajim rapid in ulei cateva oua, apoi le scoatem si le asezam in mijlocul fiecarui bulzisor.
Calim la foc iute ciupercile, baconul si carnatul afumat taiat rondele. Spre final, adaugam un vrf de cutit de paprika naravasa. Amestecam si apoi borduram bulzisoarele.
Mai adaugam cateva firisoare de parmezan deasupra ousoarelor, stingem musai cu niste muraturi de la butoi si servim.
Bun de-ti vine sa-i bati pe toti! Sau sa te bati cu toti! :)))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulzul Godina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|