Bunny Cake

Postat de irena in Torturi
13 Mar 2012 | 4627 vizualizari
Bunny Cake

Tortul l-am facut cadou unui baietel ,care a implinit 5 ani.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 lg apa,
  • 6 lg faina,
  • 4 lg cacao,
  • 10 lg zahar.
  • Crema 1:
  • 150 gr ciocolata,
  • 2oua,
  • 50gr zahar,
  • 50 ml cafea lichida
  • 300 ml frisca batuta.
  • Crema 2: 
  • 200 ml frisca batuta,
  • 4 lg gem capsuni.
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 6 lg zahar,
  • 2 linguri gem capsuni,
  • 1/2 baton vanilie.
  • Pasta de zahar :
  • 1 lingura gelatina,
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina,
  • 2 linguri miere
  • cca 550 gr zahar pudra (din comert).
  • Ornamente din pasta de zahar ,briose cu ciocolata/lamaie.

Mod de preparare

Blatul: Peste albusuri se toarna apa si se bat pana albusurile devine tari,adaug zaharul cate putin,bat,apoi adaug galbenusurile,si mixez,apoi adaug faina si cacao trecute prin sita si amestec usor cu o lingura de lemn cu miscari de jos in sus.Se tapeteaza o forma,25 cm, cu hartie de copt,se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit , la foc mic,timp de 20-25 min.Se face testul cu scobitoarea.Se lasa blatul la racit pe un gratar si se taie in 3 foi.

Crema 1: Se bat f bine albusurile cu 30 gr zahar,separat se bat galbenusurile cu 20 gr zahar.Separat topesc ciocolata pe baie de aburi si cand aceasta s a racit adaug cafeaua calduta ca sa devina manevrabila,apoi adug galbenusurile,amestec,adaug albusurile si amestec usor ,apoi adaug frisca batuta f bine.

Crema 2: Frisca batuta bine se amesteca cu gem de capsuni.

Pentru sirop, caramelizez zaharul,adaug apa si vanilia si la sfarsit gemul de capsuni..

Se insiropeaza prima foaie de blat,se toarna crema 2, apoi a 2 a foaie blat insiropat,crema 1,a 3 a foaie blat insiropat si se lasa la frigider pt 3 -4 ore.

Se unge tortul cu gem de caise incalzit sau cu putina frisca, ca sa acoperi toate denivelarile si se imbraca in pasta de zahar,apoi se orneaza.

Pasta de zahar: gelatina si apa se amesteca pe baie de aburi,adaug margarina,mierea si amestec pana se dizolva .Separat intr un castron pun 400 gr zahar pudra si adaug amestecul format  din gelatina si restul ingredientelor,apoi amestec usor incepand din mijloc.Se mai poate adauga zahar pana se obtine o pasta groasa care se framanta pe masa de lucru pana nu se mai lipeste si devine ca un aluat.Se foloseste imediat sau se poate pastra in folie la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bunny Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort joffre cu portocale

Postat de Oana

Tort joffre cu portocale

Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2012, 18:19
wwwooooowww ce frumos!!!!!
la 13.03.2012, 18:20
wou..super arata felicitari
la 13.03.2012, 18:29
Multumesc !
la 13.03.2012, 18:33
Nu v-am cerut-o eu prietenia , doamna Irena si v-am propus sa fiti in haremul meu ? Nu stiu cum ati intrat fara sa dati proba , dar dupa ce v-am vazut blogul m-am speriat .Eu credeam ca sunteti o pustoaica la fel ca Adinuta , la studii .Da' asta nu va scuza ca nu scrieti cateva randuri cu poze despre , sa zicem portul Plymouth , sau ce credeti dvs ca merita povestit , cu sau fara poze . Va pricepeti , mergeti sigur prin piete , faceti poze p- acolo .Sau pe unde va aprovizionati dvs .Saru-mana pentru tort.Se mananca sau e doar de expozitie ? Si cate lire costa frumusetea aia ?
la 13.03.2012, 18:43
sa traiasca baietelul iar pentru faptuitoarea acestui desert

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking