Tort Doboș - tortul copilăriei mele

Postat de CulinaryRainbow in Torturi
22 Noi 2015 | 7782 vizualizari

Tortul Doboș este regele deserturilor în familia mea. Pot să spun că de trei generații acest tort este nelipsit de la mesele festive. Bunicul meu pregătea acest dulce cu multă pricepere iar mama a învățat de la el fiecare pas al desăvârșirii acestui tort rafinat. Îmi amintesc cu drag cum, împreună cu tata, ne furișam în bucătărie când mama făcea crema, ca să gustăm și noi puțin. Nu cred că era zi de naștere fără Doboș pentru că e un desert elegant și cu un gust pregnant, pătrunzător de cacao neagră. Îl pregătea mereu cu mare drag pentru noi, și îl orna cu flori naturale. În timp am preluat și eu rețeta adaptând-o puțin zilelor noastre. Azi vă aduc varianta mea, care ne place tare mult și care e deosebită doar prin faptul că i-am adăugat un ingredient special: ciocolata neagră.

Inapoi la reteta

Comentarii (60)

la 24.11.2015, 09:02
Ce frumusete de tort ai facut, fata draga!
Eu pap si cu margarina. Patru portii, te rog!
la 24.11.2015, 09:57
Te țuc, Die! Lasă, noi să fim sănătoase.
la 24.11.2015, 09:58
Mulțumesc, Meri! Vă invit cu drag!
la 06.12.2015, 09:21
Super!
la 06.12.2015, 10:47
Minunat arata!
la 06.12.2015, 11:44
Mulțumesc frumos!
la 11.12.2015, 15:09
Minunat
la 12.12.2015, 23:57
la 20.01.2016, 11:25
Cel mai gustos tort !
la 20.01.2016, 14:43
Vai! Mulțumesc frumos!
la 03.10.2016, 15:00
a iesit nemaipomenit! Trebuie sa recunosc insa ca nu am avut curaj sa-l fac cu margarina . O alta mica schimbare pe care am facut-o e ca in loc de 9 blaturi rotunde am copt 4 mari, dreptunghiulare, rezultind in 8 blaturi de dimensiuni normale. Timpul total de preparare a fost cam de doua ore si trebuie facut cu o zi innainte ca blaturile sa traga suficienta umezeala din crema, dar merita efortul!
la 19.10.2016, 19:24
aia, nici eu nu-l fac cu margarină. Pe blogul meu, www.culinaryrainbow.ro, am și specificat de ce l-am făcut cu margarină. A fost vorba de un concurs organizat de Rama.
la 18.06.2017, 15:03
Ce bine arata!
la 18.06.2017, 23:31
la 11.10.2017, 11:55
Draguta mea, mie nu mi-au iesit atatea foi cate ti-au iesit tie...mie mi-au iesit 7 foi+ 1 pentru deasupra. Posibil sa fi pus prea multa compozitie la primele doua foi, ca nu stiam exact cat sa pun....Dar a iesit foarte bun si chiar nu se face greu deloc! Norocul meu e ca am vreo 6 tavi de copt de 20 cm si a mers treaba repede. Bagam la copt cate 3 tavi odata si se coceau super repede.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking