Tort Doboș - tortul copilăriei mele
Postat de CulinaryRainbow in Torturi 22 Noi 2015 | 7782 vizualizari
Tortul Doboș este regele deserturilor în familia mea. Pot să spun că de trei generații acest tort este nelipsit de la mesele festive. Bunicul meu pregătea acest dulce cu multă pricepere iar mama a învățat de la el fiecare pas al desăvârșirii acestui tort rafinat.
Îmi amintesc cu drag cum, împreună cu tata, ne furișam în bucătărie când mama făcea crema, ca să gustăm și noi puțin. Nu cred că era zi de naștere fără Doboș pentru că e un desert elegant și cu un gust pregnant, pătrunzător de cacao neagră. Îl pregătea mereu cu mare drag pentru noi, și îl orna cu flori naturale. În timp am preluat și eu rețeta adaptând-o puțin zilelor noastre.
Azi vă aduc varianta mea, care ne place tare mult și care e deosebită doar prin faptul că i-am adăugat un ingredient special: ciocolata neagră.
Inapoi la reteta
|