Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

Postat de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri
15 Iul 2011 | 11331 vizualizari
Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

Ingrediente

  • 1 pachet foi placinta
  • 600-700 gr carne tocata- de vita am folosit eu
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume, dar la mine tot rataceau prin frigider.. :) )
  • 1 ceasca ulei
  • ierburi uscate ( oregano ,busuioc) + sare, piper, boia
  • PENTRU FINISARE :
  • 1 ou+ 100 ml smantana+ 100 ml apa minerala

Mod de preparare

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit.

2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne!

3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!

4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata!
5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu sunca si cascaval

Postat de miremirc

Tarta cu sunca si cascaval

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se...

Citeste continuarea

Aperitiv triunghiuri cu branza

Postat de MotanLaOale

Aperitiv triunghiuri cu branza

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu branza de vaci si 4 galbenusuri. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2011, 22:42
Ufffffffff bine ca am ajuns prima si primesc precis o portie; delicios
la 16.07.2011, 00:02
minunat !
la 16.07.2011, 11:35
la 16.07.2011, 11:35
Cat este de apetisanta !
la 16.07.2011, 11:56
super !! mai trebuie sa fac inca o data neaparat

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking