Burger de casa

Postat de panacris in Vita
17 Feb 2020 | 2913 vizualizari
Burger de casa

M-am inspirat de la Sylvia Boutiere, și bine am făcut! Mno, cu mici, mari adăugiri marca Panacris! ;) 

Ingrediente

  • Pentru burger:
  • carne de vită tocată grosier cca. 800 g.,
  • ceapă 1 bucată,
  • sare de mare 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • ketchup 2 linguri,
  • sos Worcestershire 2 linguri.
  • Pentru servire:
  • Chifle cu susan 4 bucăți,
  • Ketchup,
  • Salată mixtă (rucola, andivă roșie, baby spanac, endivia),
  • Cașcaval feliat.

Mod de preparare

Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră.

Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai asezonează de sare, piper și ketchup, se amestecă din nou, apoi se formează burgerii, ca și niște chiftele mari și plate. Data viitoare o să achiziționez o presă specială pentru burger :D.

Burgerii se gătesc pe un grill încins, tigaie doubleta sau Sandwich-Maker Panini DuraCeramic Breville.

Cel mai fain s-au gătit, perfect pe ambele părți, deodată, cu ajutorul Sandwich-Maker Panini DuraCeramic Breville, dar culmea, de data asta, am ratat sesiunea foto ;) voi însă mă credeți pe cuvânt de PanaCris ;)

Pentru desăvârșirea preparatului final, chifla se taie în două, se încălzește un picuț, după caz, grill, tigaie sau sandwich-maker, apoi se unge fiecare bucată, cu ketchup, se adaugă maxi chifteaua, adică burgerul, mix-ul de salată și felia de cașcaval, se închide cu capacul de chiflă aromatizată cu sosul de ketchup.

 

Se servește fierbinte! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chifle pentru burger

Postat de Constelatialeu

Chifle pentru burger

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...

Citeste continuarea

Burger de somon cu pasta de avocado

Postat de rocsi_1612

Burger de somon cu pasta de avocado

Burgerii: Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele. Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2020, 22:55
MI-ai facut pofta In viitor apropiat voi presta si eu !!!
la 18.02.2020, 00:14
la 18.02.2020, 08:13
Fain!
la 18.02.2020, 09:06
la 18.02.2020, 13:31

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking