Ingrediente
- 1 cana fulgi de ovaz
- 1 cana apa
- 2 cepe
- 2 linguri cu pasta de gogosari
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa
- 1 cescuta de seminte de floarea soarelui decorticate
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- sare
- Mai este nevoie si de: 3 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingura apa, 1 lingurita boia, putina sare.
Mod de preparare
Se fierb fulgii de ovaz intr-o cana de apa pana fulgii absorb tot lichidul si se aduna ca un aluat. Se lasa deoparte la racit.
Se incinge o cratita in care se pun cele 2 linguri cu ulei, se adauga ceapa tocata marunt, pasta de gogosari si cele 2 linguri cu apa. Se pune capacul si se inabusa bine pana ceapa devine translucida si apa s-a evaporat. Se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit ceapa si fulgii de ovaz, se amesteca si se adauga si restul ingredientelor.
Se modeleaza burgeri si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coc burgerii la cuptor 20 de minute pe fiecare parte.
Intre timp facem un sos din cei 3 catei de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingura apa , 1 lingurita de boia si putina sare.
Dupa ce burgerii s-au copt ii scoatem pe un platou, ii stropim cu sosul de usturoi si ii lasam acoperiti 10-20 de minute.
II servim cu mare pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|