Ingrediente
- pt chiftele:
- 200 gr soia felii
- 1 ceapa mare
- 4 cartofi mari
- 4 morcovi mari
- o capatana usturoi
- 4 felii de paine
- cimbru,patrunjel,marar,boia dulce,piper,sare
- 3-4 linguri faina(cantitatea de faina depinde de consistenta compozitiei)
- pesmet
- 2 linguri ulei
- pt servire:
- 16 chifle de post-eu am avut chifle homemade pe care le-am preparat dupa reteta de aici
- ketchup
- salata verde
- rosii
- castraveciori murati
- ceapa verde
Mod de preparare
Se pune soia la fiert in 3 litri de apa,de asemenea se fierb cartofii si morcovi.
Cand s-a fiert soia se scurge bine,apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu legumele fierte,ceapa,usturoiul,feliile de paine si condimentele,apoi se adauga si cele 2 linguri de ulei.In acest moment se verifica consistenta compozitiei,daca e prea moale se adauga 2-3 linguri faina,daca e prea tare se adauga 1-2 linguri apa minerala.Se framanta bine.Cu mainile ude se formeaza chiftele rotunde si semi-aplatizate care se tavalesc prin pesmet.Se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins la foc mic.
Chiflele se taie pe jumatate, baza se unge cu ketchup, apoi se aseaza un strat de foi de salata, se aseaza apoi chifteaua, iar ketchup, castravetele, o felie de rosie si rondele de ceapa verde, se pune capacul si se poate servi.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri de post din legume si soia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|