Burritos la cuptor

Postat de ala_oancea in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2009 | 19778 vizualizari
Burritos la cuptor

O gustare delicioasa de origine mexicana ;)

Ingrediente

  • Tortilla:
  • 240 gr faina2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de coptsare
  • 180 ml apa calduta
  • Burritos:
  • muschi de porc vidat
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • legume congelate (mazare si porumb)
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 gr cascaval
  • pesmet
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Se framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc intr-o tigaie neunsa. Se intorc atunci cand incep sa apara buline maronii. Aveti grija sa nu le coaceti prea tare. Oricum mai vin coapte si in cuptor. Prima facuta de mine s-a intarit prea tare si n-am putut sa o mai rulez. Se aseaza una peste alta in ordinea coacerii si se ung cat timp sunt calde cu putin unt.

Muschiul de porc se taie cubulete si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa tocata, ciupercile si apoi legumele congelate si condimentele. Se lasa la racit apoi se adauga cele 5 oua batute si amestecate cu smantana si o mana de pesmet. Se intind foile de tortilla si se pune umplutura pe mijloc. Se ruleaza si se prind cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cu cascaval ras. Eventual puteti sa le ungeti cu putina smantana si apoi sa presarati cascavalul. Se coc aproximativ 30-40 de minute. Verificati consistenta umpluturii. Umplutura ramasa am turnat-o intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet si am obtinut si un drob de legume si muschiulet de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burritos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hummus cu dovleac copt

Postat de Ela68

Hummus cu dovleac copt

1. Coacem dovleacul la cuptor, la foc mediu pana ce intra usor furculita in el. Il lasam la racit si il curatam de coaja. Pentru a obtine 330gr de dovleac copt, am folosit 600 gr dovleac crud....

Citeste continuarea

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

Postat de Ksenya

Oua decorate de Paste, dupa metoda servetelului

  Scoateti ouale si aduceti-le la temperatura camerei. Spalati bine ouale, folosindu-va de un burete de bucatarie. Puneti ouale la fiert   putina sare si la foc   mediu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2009, 01:54
Ce bine arata!
la 13.05.2009, 22:45
super!!!!
la 13.05.2009, 23:22
yamiiiiiii
la 13.05.2009, 23:43
Devastator de delicios
la 14.05.2009, 00:15
vreau si eu...mor de pofta

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking