Burritos la cuptor

Postat de ala_oancea in Aperitive / Garnituri
12 Mai 2009 | 19778 vizualizari
Burritos la cuptor

O gustare delicioasa de origine mexicana ;)

Ingrediente

  • Tortilla:
  • 240 gr faina2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de coptsare
  • 180 ml apa calduta
  • Burritos:
  • muschi de porc vidat
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • legume congelate (mazare si porumb)
  • 5 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 gr cascaval
  • pesmet
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Se framanta aluatul de tortilla. Se lasa infasurat in folie de plastic pentru 15 minute. Se imparte apoi in opt bucati si se mai lasa acoperit 20 de minute. Se intind foi rotunde si se coc intr-o tigaie neunsa. Se intorc atunci cand incep sa apara buline maronii. Aveti grija sa nu le coaceti prea tare. Oricum mai vin coapte si in cuptor. Prima facuta de mine s-a intarit prea tare si n-am putut sa o mai rulez. Se aseaza una peste alta in ordinea coacerii si se ung cat timp sunt calde cu putin unt.

Muschiul de porc se taie cubulete si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se adauga ceapa tocata, ciupercile si apoi legumele congelate si condimentele. Se lasa la racit apoi se adauga cele 5 oua batute si amestecate cu smantana si o mana de pesmet. Se intind foile de tortilla si se pune umplutura pe mijloc. Se ruleaza si se prind cu o scobitoare. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se presara cu cascaval ras. Eventual puteti sa le ungeti cu putina smantana si apoi sa presarati cascavalul. Se coc aproximativ 30-40 de minute. Verificati consistenta umpluturii. Umplutura ramasa am turnat-o intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet si am obtinut si un drob de legume si muschiulet de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burritos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Postat de sufletista

Aperitiv tarta cu piersici si jambon

Aluatul dezghetat peste noapte in frigider, il intindem usor cu facaletul si il impartim in cate mini tarte vrem. Eu am facut o tarta mare si 4 mici. Crestam un chenar in jur aluatului fara...

Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftele din carne de porc in crusta de fulgi de porumb

Carnea de porc se spala, se taie cubulete si se toaca la robotul de bucatarie. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2009, 01:54
Ce bine arata!
la 13.05.2009, 22:45
super!!!!
la 13.05.2009, 23:22
yamiiiiiii
la 13.05.2009, 23:43
Devastator de delicios
la 14.05.2009, 00:15
vreau si eu...mor de pofta

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking