Button Cookies

Postat de Julie in Prajituri
20 Dec 2012 | 3335 vizualizari
Button Cookies

Ingrediente

  • 75 g unt,
  • 50 g zahar pudra,
  • 1 galbenus de ou,
  • 125 g faina,
  • 2 linguri lapte,
  • esenta de vanilie,
  • scortisoara,
  • cardamon.

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu untul taiat bucati mai mici, sarea, scortisoara, cardamomul si galbenusul de ou. Se adauga faina si se framanta bine cu mainile, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri mai mari. Se adauga laptele si esenta. Tot acum se pot adauga si cateva picaturi cu colorant alimentar, daca va doriti un aspect si mai simpatic. Aluatul se strange intr-o bila, se infasoara in folie alimentara, apoi se pune la frigider pentru 30 minute.

Formarea nastureilor:

Se intinde aluatul in foaie mai grosuta si se decupeaza mai intai forme rotunde. In mijlocul fiecareia se formeaza prin presare usoara, cate un cerc cu o forma putin mai mica. Cu ajutorul unui pai se fac apoi si cele patru gauri ale nastureilor.

Fursecurile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade, timp de 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Button Cookies" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca dulce vanilata

Postat de eumimi

Desert pasca dulce vanilata

Punem branza proaspata intr-un bol incapator si o pasam cu blenderul vertical sau cu furculita.  Batem cu telul ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam untul de la temperatura...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2012, 17:37
la 20.12.2012, 17:43
Woooow ce nasturei frumosi!
la 20.12.2012, 17:45
la 20.12.2012, 17:46
la 20.12.2012, 18:01
Wow! Arata superb!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking