Prăjitură cu cremă de brânză

Postat de diaconta in Prajituri
29 Noi 2015 | 9865 vizualizari
Prăjitură cu cremă de brânză

Tot din categoria deserturilor foarte simple face parte şi această prăjitură. Cum am găsit la piaţă,brânză de vaci foarte dulce şi cremoasă,mi s-a făcut instantaneu poftă de prăjitură cu brânză.   Nu am avut nici prea mult timp la dispoziţie,aşa că am pregătit-o rapid.

Ingrediente

Ingrediente foi (tava de 30x20 cm):

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 g iaurt grecesc 10% grasime sau smântâna
  • 2 linguri cacao
  • 390 g faina
  • 1 plic praf de copt (10g)
  • Sare
  • Vanilie

Ingrediente umplutura:

  • 700 g brânza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 lingura smântâna
  • 1 plic praf de budinca Dr.Oetker sau 1 lingura amidon
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare
  • Zmeura congelata

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi umplutura. Am mixat brânza cu zaharul si smântâna si am adaugat sarea, aromele si praful de budinca.

Am lasat-o la frigider.

Pentru foi am mixat cele 4 oua cu zaharul, apoi ajutându-ma de un tel am încorporat uleiul, iaurtul si cacaoa.

Dupa aceea am pus alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt.

La final am pus vanilia.

In tava tapetata cu hârtie de copt, am pus jumatate din compozitie si am pus la cuptor la 180 de grade.

Dupa 15 minute, am scos din cuptor si am pus deasupra foii crema de brânza si zmeura. Deasupra am turnat compozitia ramasa.

Am nivelat si am pus iarasi la cuptor pentru 30 de minute.

E util totusi sa verificat cu o scobitoare când este coapta. Daca scobitoarea iese curata, puteti sa opriti focul în cuptor.

Am mai lasat-o putin în cuptor cu usa întredeschisa.

Se taie când s-a racit complet pudrata cu zahar.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 12:05
o delicatete
la 29.11.2015, 12:08
Găsât-ai praștia?
la 29.11.2015, 12:13
Ce frumos arata
la 29.11.2015, 12:13
irezistibila!
la 29.11.2015, 12:17
Iooooi cum arată!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking