Buturuga

Postat de RuxyRux in Prajituri
3 Ian 2011 | 8162 vizualizari
Buturuga

...sau Buche de Noel, se mai numeste si Yule Log si este un desert traditional francez care se serveste in perioada Craciunului...delicios...

Ingrediente

  • pandispan:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • Crema de ciocolata:
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 6 oua
  • 300 gr zahar vanilie
  • 4 linguri faina
  • esenta rom
  • 2 ciocolate negre
  • 170 gr unt

Mod de preparare

Blatul:

Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament, iar cu furculita facem in mijloc un zig zag pana la fund apoi nivelam frumos. Dam la cuptor la 175 grade pentru 20-25 de minute( nu umblam la cuptor). Scoatem pe un prosop ud bine stors, punem pandispanul cu foaia pergament cu tot pe prosop lasam 5 minute si apoi cat e caldut, ajutandu-ne de prosop il  rulam. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi dam la rece.

Crema o facem din timp in felul urmator:

Punem pe foc intr-un vas mai mare laptele si frisca, topim in el si ciocolata. Mixam ouale cu zaharul si esentele, apoi faina si turnam in fir subtire in lapte. Lasam pe foc sa se ingroase in jur de zece minute si apoi dam la rece. Cand s-a racit facem untul crema si apoi il amestecam cu compozitia de ciocolata. Dam din nou la rece.

Cu zece minute inainte sa umplem rulada, aducem crema in casa si o lasam la temperatura camerei. Luam blatul, il derulam si apoi il ungem cu crema. Rulam la loc , taiem o bucata din care facem buturauga mai mica si acoperim cu ciocolata. Decoram cu fulgi de ciocolata si dupa dorinta cu ornamente( ciupercute, braduti).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de mirela0911

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 20:30
Frumos!
la 03.01.2011, 20:34
Ruxy iubita ce reusit este ,arata fantastic
la 03.01.2011, 20:42
tare bine iti iesi
la 03.01.2011, 21:04
Multumesc fetelor
la 03.01.2011, 21:15

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking