Byrek albanez- Placinta cu carne

Postat de ctlina in Vita
27 Sep 2017 | 4618 vizualizari
Byrek albanez- Placinta cu carne

Iata o plăcintă albaneza Byrek, inspirată de specialitatea turcească Börek. Dupa varianta cu foi de brick- vezi aici - va prezint o reteta cu foile specifice, yufka/filo. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/byrek-albanez-placinta.html

Ingrediente

  • 6-9 foi de placinta
  • 2 cartofi mijlocii
  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • 100 g mazare
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, cimbru
  • patrunjel tocat
  • 20 g de unt topit
  • susan

Mod de preparare

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare. Curatati-i si taiati-i in felii subtiri.

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Taiati ardeiul si rosia cubulete.

Sotati ceapa si usturoiul in uleiul incins. Adaugati carnea tocata si lasati sa-si piarda apa.

Puneti rosia, ardeiul,mazarea, sare, piper, paprika si cimbrul uscat.

Reveniti si amestecati. Adaugati bulionul diluat intr-un pic de apa. Gatiti cateva minute si lasati apa sa se evaporeze amestecand din cand in cand.

Puneti cartofii taiati felii, patrunjel tocat dupa gustul dvs. si lasati sa se raceasca.

Incalziti cuptorul la 200°C. Puneti 2-3 foi  de placinta una peste alta . Plasati 1/3 din compozitie spre baza in lungime

Rulati foile, intrand bine marginile.

Repetati etapa de 2 ori, veti obtine 3 rulouri.

Puneti-le pe o tava.

Ungeti rulourile cu unt topit, presarati deasupra susan si dati la cuptor timp de 20-25 minute.

Serviti-le calde cu o salata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Byrek albanez- Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Cina de duminica -costita de vitel

Postat de mihaelar63

Cina de duminica -costita de vitel

Costitele se spala si se portioneaza in bucati potrivite . Fierbeti costitele in apa cu sare 30 minute . Nu aruncati zeama , aceasta poate constitui  baza unei supe /...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2017, 21:28
O rețetă deosebită, care trebuie încercată!
la 27.09.2017, 21:52
la 27.09.2017, 22:00
la 27.09.2017, 23:22
Delicioasă!
la 28.09.2017, 06:09
Bună tare!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking