Caisata

Postat de Valclaudia in Bauturi
27 Iul 2013 | 29948 vizualizari
Caisata

Ingrediente

  • 2,5 kg caise
  • 1,5 kg zahar
  • 20 samburi de caise (miezul)
  • 2l tuica de casa
  • 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//

Mod de preparare

Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.

Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.

Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.

Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.

Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.

Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.

Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.

 

 

   

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de caise

Postat de andaoana

Dulceata de caise

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa...

Citeste continuarea

Caisata si capsunata

Postat de ianculubita

Caisata si capsunata

Fructele curatate de samburi,codite,spalate,le pun separat in sticle iar peste fiecare pun cate 1kg de zahar; Dupa 2 zile, umplu sticlele cu rachiu de tara si le pun la camara asteptandu-si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2013, 14:28
Caisele sunt preferatele mele
la 27.07.2013, 14:38
Caisele trebuie sa fie foarte coapte!E foarte buna caisata!
la 27.07.2013, 14:46
la 27.07.2013, 14:46
Bunaaaaaaaaa!!
la 27.07.2013, 14:57
Nu am baut niciodata, dar cred ca e tare parfumata!!! Vin la un paharel

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking