Ingrediente
- 2,5 kg caise
- 1,5 kg zahar
- 20 samburi de caise (miezul)
- 2l tuica de casa
- 0,5l alcool dublu rafinat (90 grade)
//
Mod de preparare
Spalam caisele si lasam sa se usuce apa de pe ele.
Le desfacem in doua, scoatem samburii si le punem intr-o sticla de la apa plata de 5l.
Punem 1,5 kg zahar peste fructe, miezul scos din 20 samburi sparti; asezam capacul si din cand in cand mai miscam sticla (o data pe zi), sa se topeasca zaharul.
Dupa 4-5 zile adaugam tuica si alcoolul si lasam la macerat inca o saptamana.
Spalam sticlele in care vom pastra caisata, le lasam la uscat cu gura in jos, sa nu ramana apa in ele.
Trecem caisata prin sita cu care strecuram ceaiul.
Astupam sticlele cu un dop de silicon iar peste acesta infiletam dopul original al sticlei.
//
Daca ti-a placut reteta noastra "Caisata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|