Cake sarat cu somon si praz

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
20 Feb 2010 | 4554 vizualizari
Cake sarat cu somon si praz

Pentru cina de aseara am facut acest cake sarat si l-am servit cu o salata .A fost o cina lejera si aromata, una din combinatiile mele preferate. Am gasit aceasta reteta intr-o carte de bucate de aici si am ajustat putin cantitatile in functie de gusturile casei.

Ingrediente

  • 150 ml de smantana lichida,
  • 4 oua,
  • 160 de grame de faina,
  • 75 ml ulei( puteti reduce la 50ml),
  • un plic de praf de copt,
  • piper,
  • sare,
  • 250 de grame de file de somon taiat cubulete( puteti inlocui cu alt peste) ,
  • partea alba de la un  praz,
  • 40 grame de unt

Mod de preparare

 Se taie cubulete somonul iar prazul , curatat si spalat in prealabil, se taie in doua  si apoi se feliaza fin. Se caleste in unt topit prazul pentru cateva minute si apoi se adauga somonul.

  Se codimenteaza cu sare si piper si se lasa la foc mediu pana isi schimba si somonul culoarea . 

  Separat intr-un vas adanc mixam ouale cu putina sare si smantana. Adaugam apoi  smantana lichida si faina amestecata cu praful de copt. Punem peste prazul  si somonul calit si amestecam incet cu o spatula.

  Turnam compozitia intr-o forma de cake  pensulata cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem la foc acesta  timp de 35-45 de minute, daca observati ca se prea rumeneste acoperiti cu o folie de aluminiu, la mine nu a fost cazul.   Timpul de coacere poate sa difere putin in functie de cuptor .

   Noi l-am servit cu o salata asortata facuta din salata verde, castravete si ardei rosu. Am asezonat-o cu 100 ml de apa in care am pus o lingurita de miere, putina sare,  o lingura de otet , o lingura de verdeata uscata pentru salate. A fost o cina delicioasa .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake sarat cu somon si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu verdeturi de primavara si branza

Pregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...

Citeste continuarea

Saratele

Postat de merisor67

Saratele

Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare. Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 22:30
O bunatate!
la 20.02.2010, 22:42
Silvia , e primavara in toata regula prin farfuriile tale; cata verdeata!
la 21.02.2010, 10:18
foarte foarte bun. Dupa reteta din cartea Sophies Cake´s?? Sunt und fan a cakelui sarat egal cu ce este
la 21.02.2010, 20:36
Te-ai tinut de cuvant si ai postat cake aperitiv. ,bravo !
la 21.02.2010, 23:01
la favorite

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking