Caltabos de casa

Postat de adasev12 in Porc
25 Dec 2010 | 52519 vizualizari
Caltabos de casa

asta e facut de mama...la mine a juns in forma finita...din pacate eu nu am fost acasa anul acesta....

Ingrediente

  • intestine de porc, groase si subtiri
  • maruntaie de porc: ficat, plamani, inima, rinichi
  • jumari de porc ramase de la topitul unturii
  • orez fiert cu cimbru si sare, in apa in care au fiert maruntaiele
  • 4-5 cepe tocate prin masina
  • cimbru, sare, piper....sper ca n-am uitat nimic...:D

 

Mod de preparare

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...

maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina.  se toaca apoi si jumarile, si ceapa.

se amesteca cu orezul fiert si racit.

se potriveste gustul de sare, piper si cimbru...nu stiu daca mai pune mama ceva...eu atat imi amintesc...

se pot face caltbosii la masina in intestinele subtiri, cele din care se face si carnatul, dar si in cele groase.

mama face si si...

cele groase trebuie spalate fff bine si intoarse pe dos,  apoi se ia cate unu si se intoarce la un capat, si cu mana se ia din compozitie si se indeasa in intestin, si asa incet-incet se formeaza caltabosul...la sfarsit va iesi partea cealalta...fiindca inainte a fost intors pe dos, si in timp ce se face caltabosul, se intoarce cu fata cea buna...nu stiu daca ati inteles...imi pare rau ca nu am poze din timpul facutului.

dupa ce s-au facut caltabosii se pun la fiert in apa in care au fiert inainte maruntaiele, se tin acam 10-15 min la foc mic-potrivit, ca sa nu crape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caltabos a la Costi

Postat de ladydi

Caltabos a la Costi

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un...

Citeste continuarea

Caltabos de porc cu ficat

Postat de Doinavar

Caltabos de porc cu ficat

Puneti la fiert ficatul in 2 litri de apa rece cu putina sare si cu albitura, aproximativ 20-25 minute, la foc mic. Spalati orezul si lasati-l sa se umfle cel putin 1/2 de ora in apa rece. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 17:14
Felicitari mamei arata de nu ma pot abtine ce-mi vine sa-l pup pe pitic cu cata atentie studiaza el
la 25.12.2010, 17:20
pai abia am reusit sa fac niste poze de el...ca trebuia sa bage el seama... e atat de curios...
la 25.12.2010, 17:29
mi se pare corect asa
la 25.12.2010, 17:30
nici eu nu fac..da nici nu mi prea place..pt cei ce sunt amatori arata super
la 25.12.2010, 17:32
nici eu nu ma omor cu el Luk...dar dupa cum spuneai...pt amatori... ....mersi!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking