Ingrediente
- intestine de porc, groase si subtiri
- maruntaie de porc: ficat, plamani, inima, rinichi
- jumari de porc ramase de la topitul unturii
- orez fiert cu cimbru si sare, in apa in care au fiert maruntaiele
- 4-5 cepe tocate prin masina
- cimbru, sare, piper....sper ca n-am uitat nimic...:D
Mod de preparare
partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...
maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina. se toaca apoi si jumarile, si ceapa.
se amesteca cu orezul fiert si racit.
se potriveste gustul de sare, piper si cimbru...nu stiu daca mai pune mama ceva...eu atat imi amintesc...
se pot face caltbosii la masina in intestinele subtiri, cele din care se face si carnatul, dar si in cele groase.
mama face si si...
cele groase trebuie spalate fff bine si intoarse pe dos, apoi se ia cate unu si se intoarce la un capat, si cu mana se ia din compozitie si se indeasa in intestin, si asa incet-incet se formeaza caltabosul...la sfarsit va iesi partea cealalta...fiindca inainte a fost intors pe dos, si in timp ce se face caltabosul, se intoarce cu fata cea buna...nu stiu daca ati inteles...imi pare rau ca nu am poze din timpul facutului.
dupa ce s-au facut caltabosii se pun la fiert in apa in care au fiert inainte maruntaiele, se tin acam 10-15 min la foc mic-potrivit, ca sa nu crape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|