Caltabos moldovenesc aka CHISCA

Postat de ionix in Porc
5 Ian 2010 | 36455 vizualizari
Caltabos moldovenesc aka CHISCA

bineinteles ca de la mami meu stiu reteta asta :p

Ingrediente

  • ficatul de la porc
  • plamanii de la porc
  • rinichii
  • mat de chisca= intestinul gros de la porc
  • carne de porc tocata circa  500 g (sa nu fie foarte slaba)
  • o cescuta cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 cepe mari
  •  sare, piper 

Mod de preparare

 

Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.

Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.

Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D.

Orezul se pune cu un pic de apa sa se umfle, cat isi dubleaza volumul, iar dupa ce s-a racit se pune peste organele taiate.

Peste orez si organe si pune si carnea tocata, care trebuie sa fie un pic grasa, si se amesteca bine.

Cepele se taie marunt si se calesc in ulei. 

Dupa ce ceapa calita s-a racit se pune peste amestecul format.

Se pune sare si piper dupa gust.

Dupa ce am spalat matele foarte bine le umplem cu amestecul rezultat si le coasem la capete.

Intr-o oala se pune apa la fiert cu un praf de sare, suficienta cat sa acopere caltabosul cand il punem in apa.

Cand apa fierbe se adauga caltabosul. 

Aveti grija ca in momentul in care s-a umflat, chiar cand il bagi in apa fiarta, trebuie intepat cu o scobitoare de cateva ori.

Daca se mai umfla in timpul fierberii il mai intepi de 2-3 ori. 

Se lasa la fiert la foc mic pana fierbe matul bine, circa 40-50 min.

Poate sa fiarba si mai mult de atat, depinde de mate.

Se mananca fiert sau prajit, dupa preferinta.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos moldovenesc aka CHISCA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Postat de AnyCostescu

Cartofi in straturi cu carne si branza feta

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Legumele le curatam de coaja sau seminte si le taiem cubulete.Le calim pentru circa 5 mnute, dupa care adaugam carnea tocata si vinul. Dupa ce...

Citeste continuarea

Drob din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Drob din carne de porc

Carnea se pune la fiert in circa 2 l de apa cu o lingurita de sare si se fierbe pana cand se patrunde pe jumatate.  Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Carnea se scoate din apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2010, 22:14
imi place rece cu mustar; e tare gustos.
la 06.01.2010, 09:53
si mie tot asa-mi place daca mustarul e cu hrean, e perfect
la 06.01.2010, 09:59
Si mie tot cu mustar imi place, mai am si eu o bucatica in frigider; ma duc sa vad ce face...
la 06.01.2010, 10:02
pai, da incoa si la mine o bucatica
la 10.12.2012, 20:12
daaaaaa,imi place

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking