Chisca Moldoveneasca

Postat de momo121 in Mezel de casa
24 Sep 2014 | 30555 vizualizari
Chisca Moldoveneasca

Aceasta reteta am avut-o in plan de foarte mult timp, ma gandeam mereu, ca de fiecare data cand se taia porcu la tara se faceu carnati cu crupe si am vrut sa incerc si eu. Am cumparat tot ce era de cumparat si m-am apucat de treaba. :D Au iesit deliciosi, exact ca acasa, am fost foarte incantata de cat de buni au iesit, iar sotul a zis ca ii mai fac ca sunt tare minunati . :D

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
  • un ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1,5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • O cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.

Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.

Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie, dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.

Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.

Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.

Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.

Intr-un lighean incapator am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.

Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.

Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.

Intr-o oala mare punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem carnatii si ii lasam cca 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.

Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.

Daca va mai raman carnati ii puneti in pungute si dati la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chisca Moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de mihaelar63

Racituri din urechi si adidasi de porc

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...

Citeste continuarea

Pastrama din piept de pui

Postat de Lia1

Pastrama din piept de pui

1.Carnea se va macera in 2 pasi - facem acum prima marinada: - intr-un bol se pun: 1.5 linguri zahar+2 linguri sare+1 capatana usturoi zdrobit+2 foi de dafin+1 lingurita ienibahar....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2014, 11:01
buna buna
la 24.09.2014, 11:02
la 24.09.2014, 11:07
Vai, cu ce ai putut sa vii la ora asta!
la 24.09.2014, 11:17
o bunatate va asigur
la 24.09.2014, 11:45

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking