Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata

Postat de adasev12 in Porc
25 Dec 2010 | 5672 vizualizari
Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata

nu stiu in alte parti cum ii zice, dar la mine acasa mama asa ii spune...chisca...e carne de porc afumata cu pasat si codimente, introduse in intestin de porc. se pune de obicei la craciun in sarmale...e f buna...zic eu...iar foile de vita se folosesc in zona sotului meu...asa ii plac lui, asa le-am facut...

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc afumata  si tocata, cu putina grasime
  • foi de vita in saramura
  • orez, vreo 3-4 maini
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • bulion
  • sare, piper, cimbru, marar

 

Mod de preparare

se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun putin  la calit...

se adauga carnea si orezul, putin bulion , cimbru , sare si piper si se amesteca bine pe foc mic

. se lasa la racit. se spala bine foile de surplusul de sare si se formeaza sarmalute mici, care se asaza in strat intr-o oala in care s-a pus pe fund cateva foi de vita, cimbru si marar.

peste primul strat de sarmale se pune chisca, apoi se completeaza cu restul de sarmale.

deasupra se mai pun cateva foi de vita , se pune bulion si apa cat sa fiarba bine sarmalutele si se pun la foc mic, f mic...se fierb vreo 3-4 ore asa mocnit...eu le-am fiert pe aragaz, dar in cuptor sunt si mai bune.

se servesc la masa de preferat cu smantana.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Postat de eumimi

Friptura de porc cu chimen si rosii in suc propriu

Curatam ceapa si o taiem julienne. Calim ceapa timp de 10 minute in uleiul incins, iar la final adaugam chimenul si mai lasam inca 1 minut pe foc.  Punem carnea intr-un vas, adaugam...

Citeste continuarea

Ceafa de porc ca la Cluj

Postat de mihaelar63

Ceafa de porc ca la Cluj

 Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute . Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare . Masati carnea si o lasati la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2010, 17:13
macar ca-mi plac sarmalele,niciodata nu le-am mancat in foi de vita super arata
la 25.12.2010, 17:19
sunt bune Dia, pe cuvant...eu sunt ardeleanca, tot in voi de varza le facema acasa...dar in Moldova se fac frecvent asa...si sunt f usor de manevrat foile de vita, ca sunt subtiri...se pot face mititele...dacaai rabdare...
pupici si craciun fericit Dia!
la 25.12.2010, 17:27
super bune!
la 25.12.2010, 17:31
mersi Luk!
la 25.12.2010, 19:36
cate bunatati zilele astea..nu mai pot

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking