Ingrediente
- 1 kg carne de porc afumata si tocata, cu putina grasime
- foi de vita in saramura
- orez, vreo 3-4 maini
- 1 ceapa
- 1 ardei
- bulion
- sare, piper, cimbru, marar
Mod de preparare
se taie ceapa si ardeiul marunt si se pun putin la calit...
se adauga carnea si orezul, putin bulion , cimbru , sare si piper si se amesteca bine pe foc mic
. se lasa la racit. se spala bine foile de surplusul de sare si se formeaza sarmalute mici, care se asaza in strat intr-o oala in care s-a pus pe fund cateva foi de vita, cimbru si marar.
peste primul strat de sarmale se pune chisca, apoi se completeaza cu restul de sarmale.
deasupra se mai pun cateva foi de vita , se pune bulion si apa cat sa fiarba bine sarmalutele si se pun la foc mic, f mic...se fierb vreo 3-4 ore asa mocnit...eu le-am fiert pe aragaz, dar in cuptor sunt si mai bune.
se servesc la masa de preferat cu smantana.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu chisca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|