Ingrediente
- 2 kg ficat de porc
- 1 inima si 2 rinichi de porc
- 1/2 kg carne tocata de porc
- 1 cana orez
- sare ,piper boabe si macinat
- foi de dafin
- mate de porc subtiri
Mod de preparare
Ficatul, inima si rinichii se pun la fiert in apa cu sare, foi de dafin si piper boabe. Se scot, se lasa sa se racoreasca putin, se trec prin masina de tocat (sau prin robotul de bucatarie cum am procedat eu), se adauga carnea tocata, orezul, sare si piper dar si aproximativ 1 1/2 cana din apa in care a fiert ficatul. Se omogenizeaza bine compozitia.
La masina de tocat se atasaza carnatarul (dispozitivul de umplut carnati) se ruleaza matele, se umplu cu compozitia de mai sus. Se inteapa bine cu ajutorul unei scobitori, se pun la fiert in apa in care au fiert intestinele, adaugand pentru gust sare, piper, foi de dafin, daca este cazul. Se fierb la foc mic pana ce se umfla orezul, intepandu-i mereu in timpul fierberii.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabosi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|