Ingrediente
- Caracatite mici cca total 800 g
- 3 litri apa
- 1 ceapa mare tocata fin
- 7 fire ceapa verde tocata fin
- 1 ardei iute curatat de seminte si nervure tocat fin
- 1 lingura ghimbir tocat fin
- 8 catei usturoi tocati fin
- 3 linuri ulei
- Sosul
- ½ lingurite piper negru
- 2 linguri boia ardei dulce
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura otet de orez
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita boia ardei iute (optional)
- 1 lingura amidon
Mod de preparare
Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm.
Sosul se prepara amestecand toate ingredientele, va rezulta un sos fluid.
Incalzim in wok sau intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa, lasam 3 minute, apoi adaugam toate legumele tocate (ceapa verde, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul) amestecam toate, lasam 2-3 minute si adaugam caracatita. Amestecam energic si lasam 4 minute pana facem sosul.
Adaugam sosul, amestecam si lasam 15 minute la foc, amestecand in continuu.
Testam caracatita cu o scobitoare, daca intra usor in carne, atunci e gata caracatita.
Se serveste cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|