Caracatita in stil asiatic

Postat de Ksenya in Fructe de mare
1 Mai 2020 | 2895 vizualizari
Caracatita in stil asiatic

O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.

Ingrediente

  • Caracatite mici cca total 800 g
  • 3 litri apa
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • 7 fire ceapa verde tocata fin
  • 1 ardei iute curatat de seminte si nervure tocat fin
  • 1 lingura ghimbir tocat fin
  • 8 catei usturoi tocati fin
  • 3 linuri ulei
  • Sosul
  • ½ lingurite piper negru
  • 2 linguri boia ardei dulce
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita boia ardei iute (optional)
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

  Intr-o cratita punem apa la foc, cand a inceput sa clocoteasca, cu ajutorul unui cleste scufundam caracatita pentru 10-15 secunde si o dam deoparte. Apa o aruncam. Lasam sa racoreasca caracatita si cand s-a racorit, o portionam in bucat cam de 6-8 cm.

Sosul se prepara amestecand toate ingredientele, va rezulta un sos  fluid.

Incalzim in wok sau intr-o tigaie incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa, lasam 3 minute, apoi adaugam toate legumele tocate (ceapa verde, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul) amestecam toate, lasam 2-3 minute si adaugam caracatita. Amestecam energic si lasam 4 minute pana facem sosul.

Adaugam sosul, amestecam si lasam 15 minute la foc, amestecand in continuu.

Testam caracatita cu o scobitoare, daca intra usor in carne, atunci e gata caracatita.

Se serveste cu orez.

  

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caracatita in stil asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Creveti cu paste, in sos de rosii

Postat de mirela0911

Creveti cu paste, in sos de rosii

Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se pastreaza cam un polonic din apa in care au fiert. Crevetii se lasa sa se dezghete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2020, 17:56
la 01.05.2020, 18:53
Aici nu e de mine! dar apreciez!
la 01.05.2020, 20:16
Eu clar as incerca reteta ta! Si as si manca
la 01.05.2020, 20:22
la 01.05.2020, 20:28

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking