Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor

Postat de medioto59 in Peste
24 Iun 2012 | 13460 vizualizari
Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor

Ingrediente

  • 1 caras(eu am avut unul de circa 1 kg)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie(eu am avut o lamaie mai mica)
  • 1 lingurita cu boia...
  • .......dupa preferinta .....dulce sau iute
  • 1 lingurita rozmarin
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Pestele se curata,se spala si se lasa la scurs.
Usturoiul se curata ,apoi se zdrobeste .Facem un amestesc din usturoiul zdrobit ,uleiul de masline,sucul de lamaie,boia,rozmarin ,sare si piper.Cu acest amestec ungem  pestele atat pe interior cat si pe exterior.
Asezam pestele pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu ap si dam la cuptor.Daca mai ramane din amestecul de mai sus atunci din cand in cand mai ungem pestele cu acesta.Cand pestele este bine rumenit pe o parte il intoarcem si pe cealalta parte .Cand pestele este bine facut pe ambele parti se scoate pe un platou.Se serveste cald alaturi de o garnitura,o salata................eu am servit alaturi de o salata de fasole pastai cu usturoi si marar verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras cu lamaie si usturoi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Caras la cuptor in sos de vin

Postat de Bunica

Caras la cuptor in sos de vin

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...

Citeste continuarea

Caras la cuptor cu legume si vin

Postat de postavaru

Caras la cuptor cu legume si vin

Curatam pestele si il spalam bine apoi il uscam cu prosoape de hartie. Amestecam toate ingredientele pentru marinada si ungem bine pestele pe toate partile apoi turnam restul de marinada peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2012, 11:31
la 24.06.2012, 11:49
la 24.06.2012, 11:49
Pesteeeeeeeee bun bun
la 24.06.2012, 11:56
foarte bun!vin si eu la masa
la 24.06.2012, 12:03
Daca-i peste nu pot refuza!!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking