Carnaciori in aluat (de casa)

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
27 Noi 2015 | 5415 vizualizari
Carnaciori in aluat (de casa)

O seara friguroasa de iarna ... deci m-am pus pe treaba ;;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300-400 g faina
  • 80 g unt
  • 25 ml apa rece
  • 10 g sare
  • 100 g parmezan ras
  • 1 lingurita cu chimen
  • 1 ou
  • 4-5 carnati (subtiri) de porc
  • 1 ou pentru uns
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute.

Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire,se ia un carnat si se ruleaza in alaut, dupa care se taie in orizontal de 2-3 cm fiecare bucata, (se procedeaza pana se termina alautul si carnati ),se aseaza in tava tapetata si se unge cu ou, deasupra se presoara parmezan ras. Se da la cuptor 180°-200° pana se rumenesc.

Se servesc calzi cat si reci alaturi de o bere si cei dragi :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in aluat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Chifle cu surprize

Postat de merisor67

Chifle cu surprize

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2015, 18:44
Yamii, vreau si eu !
la 27.11.2015, 18:45
Camy asa putin Cu mare drag
la 27.11.2015, 18:45
La favorite!
la 27.11.2015, 18:46
Foarte buni!!!!
la 27.11.2015, 18:47
Multumesc nu vreau sa ma laud dar au dat atacul la ele

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking