Ingrediente
- Pentru aluat:
- 300-400 g faina
- 80 g unt
- 25 ml apa rece
- 10 g sare
- 100 g parmezan ras
- 1 lingurita cu chimen
- 1 ou
- 4-5 carnati (subtiri) de porc
- 1 ou pentru uns
- parmezan ras
Mod de preparare
Pentru inceput se pragateste aluatul: intr-un vas se amesteca faina cu parmezan si sare, se adauga untul, oul si apa si se framanta energic un aluat elastic pana se topeste tot untul. Se lasa la rece pentru cateva minute.
Aluatul se taie in 4-5 bucati ,din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire,se ia un carnat si se ruleaza in alaut, dupa care se taie in orizontal de 2-3 cm fiecare bucata, (se procedeaza pana se termina alautul si carnati ),se aseaza in tava tapetata si se unge cu ou, deasupra se presoara parmezan ras. Se da la cuptor 180°-200° pana se rumenesc.
Se servesc calzi cat si reci alaturi de o bere si cei dragi :X
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori in aluat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|