Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

Postat de Sylvia in Porc
16 Sep 2010 | 7499 vizualizari
Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

Ingrediente

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui

Mod de preparare

 Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul  pentru frigarui prin ei .

 Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic  si un disc   din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant    in orice conditii  e dotat si utilat cu de toate.

  La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.

  Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul  pe balansoar.

  Cel mic a lenevit o vreme in hamac.   Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .

  Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.

  Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa  reuseasca  sa faca  poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii  .

  Lumea a fost multumita si au salutat  gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza .  Alain si bunici lui confirma cele spuse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coaste de porc dulci picante

Postat de timea

Coaste de porc dulci picante

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai...

Citeste continuarea

Sarmalute cu afumatura

Postat de Dya

Sarmalute cu afumatura

Ceapa tocata, se caleste in cateva linguri cu ulei. Cand ceapa devine translucida,  potrivim de gust cu sare si piper, adaugam sucul de rosii/bulionul, orezul, cele 2 oua si verdeata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2010, 13:51
wow.....ce frumos....vad si salvie rosie in decor....ce bine arata totul,si decorul si mancarea...de vis....
la 16.09.2010, 14:13
daaaa.....ce frumos e acolo ..... si ce minunat e totul cand esti cu cei dragi....
la 16.09.2010, 14:19
frumos peisajula ala
la 16.09.2010, 14:19
Ce bunatati ai facut acolo
la 16.09.2010, 14:24
nu ma mai joooc!!!! ce frumos e acolo!!!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking