Ingrediente
- aprox 400 g carne de vitel ( pentru familii mai numeroase dublati cantitatile)
- 3 cepe galbene (ale mele sunt mici daca ffolositi ceapa mare e suficenta una maxim doua)
- 2 cepe rosii (la fel ca si la ceapa alba, eu am ceapa mica de gradina)
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 3 morcovi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- un pic de piper
- verdeturi uscate: oregano, patrunjel si cimbru – cate o jumatate de lingurita din fiecare
- 1 cana de vin alb sec (aprox 200 ml)
- 1 cana suc de rosii
- 4-5 catei mari de usturoi
- 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele dupa caz.
Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot in care am pus putin ulei de masline.
Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam.
Carnea o taiem cubulete si o punem peste legume.
Adaugam o cana de vin si o cana de suc de rosii si amestecam ingredientele.
Punem capacul, selectam functia de temperatura ‘high’ si timpul de gatire 4:30 (ore).
Inainte cu 20 de minute de terminarea programului adaugam usturoiul pisat si 1 lingurita de boia de ardei dulce.
La final adaugam patrunjel tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel in sos de legume cu vin la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|