Ingrediente
- Blat pandispan:
- 6 oua
- 180 gr zahar
- 180 gr faina
- Sirop:
- 3 linguri zahar
- 1 pahar suc de portocale
- Mousse de portocale:
- 4 oua la temperatura camerei
- 3/4 pahar cu suc de portocale
- 400ml frisca lichida
- 2 1/2 plicuri gelatina
- 8 linguri zahar
- coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Pandispan:
Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina (chiar si cele de teflon se lipesc, va zic din experienta). Se toarna compozitia avind grija sa nu punem totul in mijloc, ci peste tot (sa nu faca cocoasa) si se niveleaza delicat. Se loveste usor tava de masa de citeva ori pentru a scapa de exesul de aer. Se pune pandispanul in cuptorul incins la 170grade si se lasa acolo cam 25 min.
Nu se deschide usa deloc in acest timp. Este gata cind aluatul este auriu sau se desprinde de pe peretii vasului. Se opreste cuptorul, se intredeschide usa si se lasa acolo, la racit, macar citeva minute. Dupa racirea completa se poate taia.
Sirop:
Se incalzeste sucul putin pina se dizolva zaharul. Se insiropeaza blaturile.
Mousse de portocale:
Gelatina se lasa la inmuiat sucul de portocale amestecat cu coaja. Se bate frisca, se bat ouale cu 8 linguri de zahar pina isi dubleaza volumul, ca la pandispan. Frisca se amesteca usor cu compozitia de oua. Se incalzeste gelatina pina se dizolva, cu grija mare sa nu fiarba. Se lasa sa se raceasca cit sa nu fie fierbinte si se adauga peste compozitia de frisca cu oua. Se amesteca putin pina la omogenizare, se toarna peste blatul insiropat, se adauga urmatorul strat de pandispan si se lasa la frigider citeva ore. Se modeleaza si se orneaza dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carte cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|