Cartofi aurii cu snitele de soia si maioneza de usturoi

Postat de carla27carla in Aperitive / Garnituri
5 Dec 2010 | 8540 vizualizari
Cartofi aurii cu snitele de soia si maioneza de usturoi

Ingrediente

pentru cartofii aurii:

  • 1 kg cartofi mai mici
  • vegeta,piper,boia de ardei
  • sare ,ulei

pt snitele din soia:

  • 1 punga snitele de soia
  • mustar
  • boabe de piper.cimbru,vegeta
  • 2 foi dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • ulei

pt maioneza de usturoi:

  • 4 catei de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • ulei
  • 1 iaurt
  • sare

Mod de preparare

Cartofii aurii:se curata cartofii,se taie in 2 sau in 4 si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti dar nu de tot se scot,se pun intr-un vas ,se presara vegeta,piper si boia si se amesteca usor sa nu se sfarme.Intr-o tigaie se incinge ulei si se pun cartofii sa se prajeasca la foc mic cam 15-20 de min.

Snitele de soia:Se pun feliile de soia intr-o oala cu apa la fiert,in oala mai se pune vegeta,piper boabe,cimbru si 2 foi de dafin si se fierb cam 25-30 de minute.Se scot cu o paleta si se lasa sa se scurga.Dupa ce s au scurs fiecare felie se unge cu mustar.Se face un aluat de clatite mai gros din 2 oua,vegeta,piper si faina alba,se dau feliile de soia prin acest amestec si se prajesc in ulei incins.

Maioneza de usturoi:Se piseaza cateii de usturoi se freaca cu sare si ulei pana obtii ca si o maioneza,se adauga galbenusul de ou si mai amesteci cu ul;ei pana obtii o maioneza mai groasa.La sfarsit adaugi 1 iaurt mic si amesteci.

Se serveste astfel:Pe o farfurie se pun cartofii,3-4 snitele si 1-2 linguri de maioneza de usturoi.Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii cu snitele de soia si maioneza de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon Viking

Postat de Ksenya

Somon Viking

Fileul de somon se spala sub jetul de apa rece,se tamponeaza cu un prosop absorbant de bucatarie .Cu o penseta se scot toate oasele.Separat intr-un castron se amesteca sarea cu zaharul.Se dau...

Citeste continuarea

Tarta cu praz si ceapa

Postat de ianculubita

Tarta cu praz si ceapa

Punem intr-un vas faina,margarina sau unt,sare 2-3linguri cu apa,1ou si amestecam bine;ungem cu unt forma de tarta apoi intindem aluatul in forma,intepam cu furculita si lasam forma acoperita cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 11:24
buuuuuuuuuuun
la 05.12.2010, 11:28
hai dia ca mai am ...m-am oprit la timp din mancat sa ii las si colegei mele pe cand vine de la munca
la 05.12.2010, 11:30
cum te gandesti tu la toata lumeamultumesc
la 05.12.2010, 11:57
Buuuun de tot!
la 05.12.2010, 12:43
mersi ruxy

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking