Ingrediente
- - 1 kg de cartofi ( în general pentru acest tip de garnitură se folosesc cartofi noi - dar nu aveam aşa că nu am folosit .....)
- - 2-3 lingurițe boia dulce ( sau iute , sau o combinație din cele două)
- - 4 linguri de sos de soia
- - câteva linguri de ulei de măsline
- - 3-4 căței usturoi
- - sare , piper, oregano
Mod de preparare
Am curățat de coajă cartofii și i-am tăiat în bucăți , de fapt erau mai mult jumătăți de cartofi.
I-am pus la fiert vreo 10 min. cât să se înmoaie puțin.( să aveți grijă să nu se fiarbă pentru că se vor face piure) .I-am scos din apă și i-am strecurat , și i-am lăsat vreo 10 min. să se răcească și să se usuce puţin la aer ( am observat că dacă nu sunt uzi , boiaua se prinde mai bine de ei).
I-am așezat într-un vas și am adăugat peste ei : 4 linguri de sos de soia, boiaua , uleiul de măsline și usturoiul tocat, sarea și piperul. Am amestecat cu o spatulă de silicon , cu mare grijă să nu stric cartofii.
După ce toate ingredientele s-au " lipit" de cartofi i-am așezat într-o tavă și i-am băgat la cuptor preîncălzit vreo 20 min. până au facut crustă. Si cam asta este tot. Poftă bună !!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|