Cartofi boieresti

Postat de privatelaura in Aperitive / Garnituri
29 Ian 2016 | 16591 vizualizari
Cartofi boieresti

O garnitura de senzatie, rapida, se poate consuma si ca fel principal datorita aportului caloric! Baza de inspiratie, retetele lui Vladut!   

Ingrediente

  • 4-6 cartofi
  • 2-3 fire praz
  • 1-2 ardei kapia
  • 100 g bacon
  • patrunjel verde
  • 100 g spanac
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • ulei de masline
  • boia dulce (sau iute)

Mod de preparare

Pregatim un wok, punem un pic de ulei de masline.

Curatam cartofii, prazul, usturoiul. Spanacul (eu am folosit congelat) il tocam grosier.

Usturoiul il presam, il punem in wok. Adaugam prazul taiat rondele si ardeiul kapia taiat fasii subtiri, baconul fasii subtiri. Tragem totul la foc potrivit spre iute. 

Cartofii ii taiem in cuburi mari si ii punem 10 min la aburi sau ii fierbem. 

Dupa ce s-au rumenit legumele din wok, adaugam cartofii, potrivim cu sare, boia. Adaugam si spanacul. Lasam sa se rumeneasca la foc iute, cateva minute, apoi presaram patrunjel verde tocat.

Lasam cateva minute mancarea sa se "odihneasca", apoi servim!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi boieresti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru...

Citeste continuarea

Mancare de fasole galbena cu pui

Postat de ela

Mancare de fasole galbena cu pui

Ceapa o taiem rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Radacina de patrunjel o curatam si o taiem marunt. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Cartoful il curatam si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2016, 19:09
Am venit sa imi iau portia de calorii delicioase
la 29.01.2016, 19:13
Yummmm!
la 29.01.2016, 19:13
Boieroaico!
la 29.01.2016, 19:13
Cat de delicios arata!
la 29.01.2016, 19:20

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking