Cartofi ca cei prajiti

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
16 Sep 2019 | 3945 vizualizari
Cartofi ca cei prajiti

 Ideea a fost cu acesti cartofi, sa fie crocanti si rumeni ca cei prajiti, dar sa nu folosesc mult ulei. Sunt foarte multumita de rezultat. Au iesit pe masura asteptarilor. Tava cu cartofi ca si prajiti a luat drumul picnicului duminical de la gradina !!!

Ingrediente

  • 1,5 kg cartofi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • sare
  • ulei pentru pulverizat
  • piper
  • rosii chery pentru decor .

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata si se taie in bucati lunguiete -ca si cartofii prajiti aia de casa ,mai generosi .
  2. Puneti cartofii la fiert in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde .
  3. Cand cartofii sunt aproape fierti se transfera intr-o tava  teflonata .
  4. Pudrati pe deasupra cu pudrade usturoi si boiaua dulce afumata .
  5. Din loc in loc se pune si usturoiul taiat marunt .
  6. Piparati si sarati usor .
  7. Pulverizati deasupra uleiul cu ajutorul unui pulverizator .
  8. Se da tava la cuptor la grill 280 grade celsius  pana cartofii se rumenesc si arata exact ca cei prajiti .
  9. Atentie ,supravegheati coacerea pentru ca se face foarte rapid . In cateva minute riscati sa fie prea crocanti :D
  10. La servire decorati tava cu patrunjel verde tocat si rosii cherry colorate divers .

         Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi ca cei prajiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Vinete umplute la cuptor

      Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez...

Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Postat de oanapl

Aperitiv clatite cu spanac si crema de branza

Pui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2019, 22:51
la 16.09.2019, 23:40
Tare bine arată...!
la 16.09.2019, 23:50
Adauga comentariu...
la 16.09.2019, 23:56
la 17.09.2019, 07:48
Asa-i pregateam, pana la punctul de coacere si ii puneam la congelator. Apoi cand era urgenta ii scoteam si prajeam Asta acum vreo 20 de ani cand erau Zmeii mici .

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking