Cartofi condimentati si lipie cu usturoi

Postat de aalliinnaa07 in Mancaruri de post
28 Apr 2012 | 6885 vizualizari
Cartofi condimentati si lipie cu usturoi

Ingrediente

Lipie:

  • 700g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa
  • catei de usturoi si frunze de usturoi verde
  • unt topit
  • drojdie proaspata cat o nuca

Cartofi:

  • 6 cartofi
  • condimente(catei de usturoi,chimen,piper,sare)
  • ulei

Mod de preparare

Lipie;

Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde  de mana.

Il impartim in bucati egale, le rotunjim dupa care fara a fi lasate la crescut le intindem in foaie rotunda si punem pe fiecare lipie pe o parte catei de usturoi taiati marunt si frunze de usturoi verde taiate marunt si le coacem intr-o tigaie de teflon .Prima data se coace partea cu usturoiul,apoi partea cealalta pana se rumenesc ambele parti.Dupa ce sunt gata lipiile se ung cu o pensula inmoiata in unt topit.

Cartofii:

Cartofii se curata,spala si se taie bucati.Se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt,chimen,piper,sare si se pun intr-o tava unsa cu ulei.Tava se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30 min.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor,se ia folia si se mai baga la cuptor pana se rumenesc cartofii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi condimentati si lipie cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

Postat de Constelatialeu

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea...

Citeste continuarea

Pate din linte rosie

Postat de rocsi_1612

Pate din linte rosie

Curatati morcovul, il taiati bucati mai mari, il puneti la fiert. Cand este patruns, il scoateti intr-un bol si il lasati sa se raceasca. Intr-o oala puneti cam 3 litri de apa, apoi dati drumul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2012, 14:50
yumy, imi place mult lipia
la 28.04.2012, 14:59
bun
la 28.04.2012, 15:21
lipia o vreau eu
la 28.04.2012, 15:41
vreau si eu lipie
la 28.04.2012, 15:55

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking