Cartofi copti

Postat de pusikmea in Aperitive / Garnituri
4 Feb 2011 | 3934 vizualizari
Cartofi copti

aseara mi-am adus aminte de copilarie, de bunatatile pe care le facea mama si bunica mea, pe cat de simple, pe atat de gustoase, niciodata nu voi uita gustul copilariei!:)

Ingrediente

  • cartofi ( cati vrea fiecare )
  • branza ( de burduf ar fi excelenta, insa merge de care aveti)
  • sare
  • piper
  • zeama de varza

Mod de preparare

Spalam bine cartofii si ii bagam in cuptor in coaja.

II lasam la foc mediu aproape o ora, ii verificam din cand in cand.

Cand s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii lasam foarte putin sa se racoreasca, acesti cartofi sunt buni calzi ( sa te frigi la limba) si ii desfacem cu mana.

Dam branza pe razatoare si o punem peste cartofii pe care i-am sarat daca branza nu este sarata, cine vrea poate pune si piper.

Servim cu mana alaturi de o cana cu zeama de varza, gustul nu se discuta, e minunat!

Cartofii se pot servii simpli, fara branza, sau pentru piticii care inca nu papa singurei se pot decojii si se paseaza, adaugam branzica rasa si gata cina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tocana cu inimi si pipote

Postat de Constelatialeu

Reteta de tocana cu inimi si pipote

Iata cum se prepara Reteta de tocana cu inimi si pipote Mai intai am pus pipotele si inimile sa fiarba. Am pus sa se coaca ardeii , i-am curatat de coaja si i-am taiat mai marunt. Apoi am taiat...

Citeste continuarea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Postat de AdrianUdrea

Cartofi in sos de rosii cu usturoi

Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja cu tot in apa cu sare. Se lasa sa fiarba pana cand se patrund bine la testul cu furculita. Intre timp se prepara sosul de rosii cu usturoi. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2011, 10:02
acum cit e frig si noi facem mai mereu
la 04.02.2011, 10:03
merge tare bine in perioada asta, eu nu mai mancasem de cativa ani. asa ca am recuparat
la 04.02.2011, 10:20
si tata facea mereu
la 04.02.2011, 10:35
la 04.02.2011, 10:46
cred ca de cativa ani nu am mai mancat. Tare buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking