Cartofi cu brânză la cuptor

Postat de diaconta in Mancaruri de legume
13 Mai 2012 | 4472 vizualizari
Cartofi cu brânză la cuptor

Imi era pofta de niste cartofi mai „altfel”,adica moi si suculenţi dar în acelasi timp acoperiţi de o crusta crocanta.Eu zic ca a iesit exact ceea ce mi-am dorit mai ales acompaniaţi de o friptura crocanta din piept de porc şi muraturi..Perfect pentru o zi mohorâta ca cea de azi.Asa am terminat si ultimele rezerve de brânzica Miez de Lapte şi am inaugurat si vasele achziţionate recent din Cămară.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 cutie brânza cu sare Miez de Lapte (225 gr)
  • O ceapa alba uscata
  • 70 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 350 ml smantana 12% grasime
  • 50 gr cascaval
  • O lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita pudra de rozmarin
  • Sare,piper

Mod de preparare

Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi.

Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam.

Zdrobim branza cu furculita.

Punem cartofii in vasul pregatit si presaram si branza printre straturile de cartofi.

Poate vi se va parea cam mult lichid,fiti fara grija,va scadea complet pana cand se vor face cartofii.

Mai punem deasupra doua linguri de smantana si cateva bucatele de unt.

Punem vasul la cuptor.Eu l-am lasat cam 2 ore.Asta si pentru ca vasul meu a fost cam „la fix” si a trebuit sa las focul mai mic.

Daca observati ca sunt prea rumeniti deasupra si inca nu sunt gata,acoperiti vasul cu o folie de aluminiu spre final.

Cand sunt aproape gata,razuim deasupra cascavalul si mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste si capata o culoare frumoasa.

Se pot servi ca atare sau pe post de garnitura.

Eu i-am servit alaturi de o friptura din piept de porc si muraturi (ardei cu varza).

Absolut deliciosi!!!!

 

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu brânză la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute

Postat de Ksenya

Vinete umplute

Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu...

Citeste continuarea

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Postat de AdrianUdrea

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Mai intai pregatim umplutura. Scurgem bine dovlecelul razuit de lichid si il calim usor in putin ulei de masline. Il lasam sa se tempereze si il amestecam cu branza de vaci si cu mararul tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2012, 19:40
Fain tare preparatul imi plac mult si vasele...esti multumita de ele???
la 13.05.2012, 19:43
bun bun
la 13.05.2012, 19:53
excelent arata
la 13.05.2012, 20:05
imi plac mult vasele dar si cartofii par deliciosi!
la 13.05.2012, 20:10
Splendid Dia! Imi plac tare mult!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking