Ingrediente
- 5-6 cartofi roz, fierți în coajă
- 1-2 ouă
- 200 grame de telemea de vaci
- 100 grame de cașcaval răzuit
- 2-3 linguri încărcate de smântână
- 50 grame de unt, pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm.
Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat cașcavalul, la fel.
Se mixează ouăle și se adaugă în smântână. Se condimentează cu sare și piper, după care se adaugă telemeaua care s-a răzuit în prealabil.
Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pune un prim strat de rondele de cartofi, în așa fel încât să nu se mai vadă fundul vasului, după care se condimentează cu sare și piper.
Se pune deasupra (și se uniformizează) o jumătate din cantitatea de compoziție de smântână, ouă și telemea răzuită.
Se acoperă cu al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează cu sare și piper, după care se pune restul de compoziție de telemea cu smântână și ouă.
Se presară deasupra cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și se rumenește frumos.
Când este gata, se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, cu smântână, sau cu un iaurt alături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|