Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
20 Sep 2014 | 5558 vizualizari
Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi

initial am vrut sa fac bulete cu branza de burduf la cuptor insa pentru ca branza a fost prea grasa,s-au latit bilutele in tava si a iesit ce vedeti in poze... Asa ca nu mi-a ramas decat sa prepar rapid un sos tot de branzeturi si iata rezultatul....

Ingrediente

  • Cartofi:
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 100 gr. cascaval ras
  • 250 gr. b ranza de burduf
  • 1 legatura de marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • Sos de branzeturi:
  • 100 gr. branza cu mucegai alb si piper boabe "Green Pepper" de la Goldessa
  • 100 gr. branza cu mucegai albastru "Creamy Blue" de la Milkana
  • 1 lingura de smantana grasa
  • putin busuioc uscat
  • In plus:
  • 5-6 tomate negre

Mod de preparare

Cartofii fierti in coaja se curata si se trec pe razatoarea marunta.

Adaugam 100 gr. cascaval ras. 250 gr. branza de burduf, marar verde tocat, sare si piper dupa gust si amestecam totul foarte bine pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Formam bilute de marimea dorita din amestecul de cartofi, apoi le asezam in tava in care am pus hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 30-40 minute, pana se rumeneste preparatul, vezi foto.

Sosul l-am preparat rapid, topind intr-o craticioara branzeturile impreuna cu smantana, pana am obtinut un amestec cremos de consistenta unui sos peste care am presarat putin busuioc uscat.

Am servit sosul cu cartofii preparati la cuptor alaturi de niste gustoase tomate negre.

A fost un pranz delicios...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...

Citeste continuarea

Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Postat de Satisfyyourcravings

Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2014, 21:08
la 20.09.2014, 21:15
la 20.09.2014, 21:32
deliciosi
la 20.09.2014, 21:32
Nu sunt consumatoare de branzeturi dar cartofii astia simt eu ca sunt tare buni!
la 20.09.2014, 21:52
vaiii ce pofta ammm...

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking