Ingrediente
- 9-10 cartofi mari
- 200 gr pulpa de pui dezosata
- 300 gr pulpa de porc
- 1 ceaa rosie
- 1 ceapa galbena
- 1/2 ardei rosu
- 1 dovlecel mic
- 2-3 linguri ulei
- 4 oua
- sare si piper
- patrunjel uscat
- 2 linguri de unt pentru uns tava
Mod de preparare
Incepem cu cartofii pe care ii punem la fiert in coaja, in apa cu putina sare. Cand intra usor furculita in ei sunt fierti si ii luam de pe foc, scurgem apa si lasam cartofii la racit inainte sa ii curatam de coaja.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in uleiul incins impreuna cu ardeiul tocat.
Adaugam dovlecelul taiat cubulete mici si amestecam lasand la calit aprox 5 minute.
Apoi adaugam carnea tocata, condimentam cu un pic de sare si piper si lasam pe foc amestecand inca 5-8 minute, pana se caleste frumos si carnea.Luam o tava de aprox 25/30 cm si o ungem cu unt.
Jumatate din cartofi ii dam pe razatoarea mare si ii asezam pe fundul tavii. Presaram putina sare,piper si patrunjel verde.
Peste cartofi punem amestecul de carne cu legume apoi deasupra urmeaza restul de cartofi dati pe razatoare.
Presaram din nou sare, piper si patrunjel verde si turnam peste cartofi ouale batute.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 40 de minute sau pana se rumenesc usor cartofii deasupra.
Portionam si servim calda sau rece dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu carne si legume in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|