Papricas de cartofi cu carne de porc

Postat de cristeena20 in Porc
10 Feb 2014 | 11673 vizualizari
Papricas de cartofi cu carne de porc

Este una din retetele preluate de la bunica mea inca din copilarie si ramane in topul preferintelor mele. La unele persoane papricasul este carnea scazuta , ca fel principal, dar pentru mine mereu a insemnat aceasta supa satioasa si aromata....

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de porc (eu am avut o bucata de spata de porc)
  • 1/2 kg cartofi rosii
  • 1 ceapa mare
  • 1/4 ardei rosu; 1/4 ardei verde
  • 2 morcovi
  • o lingura pasta de paprica
  • ulei de masline
  • sare, piper,
  • 1/2 cub concentrat de carne sau legume (dupa preferinta)
  • 1 cana faina
  • 1 ou
  • patrunjel verde

Mod de preparare

- Portionam carnea in cuburi; eu prefer carnea de porc cu os si putina grasime 

- Curatam legumele; 

- Intr-o oala punem ceapa taiata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam morcovii razuiti pe razatoarea mare si ardeiul taiat cubulete ff mici. Calim cca 3 minute, apoi adaugam carnea. Amestecam bine, adaugam foaia de dafin, sare, piper si putina pasta de paprica. Eu am aduagat si putin ardei iute.

- Acoperim cu un capac cca 5 minute si apoi adaugam apa clocotita cat sa acopere bine carnea. Punem cubul concentrat si lasam sa fiarba.

- Cand carnea este moale adaugam cartofii taiati mai mari si cand cartofii sunt aproape fierti facem galuste de faina din faina, ou si apa cat ia sa nu fie nici moale , nici tari. Se rup la supa. Adaugam din cand in cand apa clocotita daca e nevoie. La final adaugam patrunjel verde tocat fin si stingem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Papricas in crusta de cartofi

Postat de sufletista

Papricas in crusta de cartofi

Carnea o spalam si o taiem bucati,o condimentam cu sare si piper dupa care o prajim in ulei incalzit pe ambele parti, Intr-o cratita calim ceapa tocata, adaugam ardeiul tocat marunt ,lasam sa...

Citeste continuarea

Papricas de porc cu cartofi noi

Postat de Corina33

Papricas de porc cu cartofi noi

Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati mici. Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins apoi se adauga carnea si se caleste amestecand din cand in cand. Se adauga o lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 23:49
la 11.02.2014, 01:09
bun
la 11.02.2014, 02:32
bun
la 11.02.2014, 06:48
la 11.02.2014, 07:23
bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking