Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan

Postat de andaoana in Curcan
2 Apr 2014 | 4286 vizualizari
Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan

Pentru o masa in familie , satioasa si foarte gustosa

Ingrediente

  • Snitele :
  • -o bucata piept de curcan
  • -4 oua
  • -6 linguri faina
  • -sare
  • Piper
  • -ulei
  • Cartofii:
  • -1 kg cartofi albi
  • -250 cascaval
  • -150 ml lapte
  • -sare
  • Salata
  • -la alegere : rosii , castraveti, ceapa ..salata , sfecla rosie , ardei , varza

Mod de preparare

Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele , asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora .

Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare .

Cand intra furculita in ei sunt gata .

O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata  .

Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti .

Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr) , omogenizam si gustati daca mai trebuie sare .

Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )

Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare , si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta .

Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie ) si le pastram calde .

Pregatim si salata dupa preferinte .

Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica , am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin . Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori .

Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu cascaval si snitele din piept de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Postat de mirela0911

Friptura de curcan servita cu piure de cartof dulce

Se spala carnea, se sterge de apa apoi se taie in felii, putin mai groase ca cele pt snitele. Se bat usor cu ciocanul si apoi se condimenteaza cu amestecul obtinut din ulei, sare, piper, boia si...

Citeste continuarea

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Postat de merisor67

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2014, 12:23
o masa gustoasa si satioasa
la 02.04.2014, 12:26
la 02.04.2014, 12:29
Cam buna mancarica ta!!
la 02.04.2014, 12:42
la 02.04.2014, 12:43
Exact pe gustul meu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking