Cartofi cu mustar si usturoi

Postat de Patricia_Iordache_79 in Mancaruri de post
19 Mar 2013 | 31724 vizualizari
Cartofi cu mustar si usturoi

Aceasta reteta o am de la prietena mea din Bacau. Se prepara foarte simplu, rapid si sunt foarte aromati.

Ingrediente

  • - 6-8 cartofi potriviti
  • pentru sos:
  • - o lingurita mustar de care va place (eu am pus dulce)
  • - 1 lingura ulei (eu am pus de masline, dar merge foarte bine si cel de floarea soarelui)
  • - 3 catei de usturoi potriviti
  • - oregano uscat (eu nu am avut si am pus cimbru uscat)
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete (1X1 cm).

Facem sosul amestecand mustarul, usturoiul pisat, uleiul, cimbrul, sarea si piperul. Turnam sosul peste cartofi si incepem sa amestecam bine, bine folosind mainile proaspat spalate sau...daca suntem pretentiosi, ne ajutam de o lingura mare.

Punem hartie de copt in tava mare a cuptorului, turnam cartofii imbaiati in sos si punem totul la cuptor, la 210 grade timp de 35 minute, pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu mustar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Pulpe cu cartofi la cuptor

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Postat de oanapl

Pulpe de pui cu iaurt si pesmet

Speli ciocănelele de pui, apoi îndepărtezi pielea și le usuci cu un șervet absorbant apoi le freci cu sare, piper și boia de ardei dulce. Amesteci iaurtul cu zeama de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2013, 09:38
la 19.03.2013, 09:40
immm, vreau si eu
la 19.03.2013, 09:40
Ce buni! Mi-ai dat o idee pentru azi
la 19.03.2013, 09:43
hhmm,ce buni!!!!
la 19.03.2013, 09:44
Ma bucur, Merisor Dragii mei, ma bucur ca va place

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking