Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor

Postat de papabundetot in Porc
13 Oct 2013 | 6570 vizualizari
Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor

Cei care imi citesc blogul in mod constant,stiu probabil ca destul de rar fac aceasta “nesanatoasa” asociere de carne si cartofi,insa cateodata parca este necesara organismului si o mancare mai putin recomandata de cei avizati :) Initial sincer nu i-am dat mari sanse acestei pulpe de porc insa,pana la final s-a dovedit prietenoasa si chiar a facut o treaba minunata acolo in tigaia ei :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 5-6 felii pulpa de porc
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 3 felii subtiri kaizer afumat
  • sos soia,
  • lapte de vaca
  • ghimbir macinat,
  • curry,
  • chilly
  • 1 lingurita miere,
  • 1 lingurita mustar dijon cu boabe
  • Pentru cartofi:
  • Cartori taiati in sferturi
  • 2 linguri ulei de rapita
  • coriandru boabe
  • boia,
  • curry,
  • chilly
  • cimbru,
  • branza afumata rasa

Mod de preparare

Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat totul la foc pana cand ceapa a devenit aurie si kaizerul a prins o crusta frumoasa.Am adaugat apoi pulpa de porc,impreuna cu marinata in care a stat si am lasat-o sa se patrunda bine la foc foarte mic si cu capacul pus la tigaie.Dupa un timp pulpa a inceput sa se gateasca,zeama in care am gatit-o a scazut si ea s-a rumenit frumos.Pentru un plus de savoare,am facut un sos din 1 lingurita de mustar boabe si 1 lingurita miere,am amestecat bine si am turnat acest sos peste carne si am mai lasat 2-3 minute la foc.

Cartofii curatati si spalati i-am taiat in sferturi,peste ei am pus cam 2 linguri de ulei de rapita,coriandru boabe,boia,curry,chilly,cimbru i-am amestecat bine,i-am asezat intr-o tava,am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat 20 minute la cuptor.Dupa acest timp cartofii se inmuiasera,am inlaturat folia de aluminiu,am pus peste cartofi niste branza de vaca afumata (de casa) rasa pe razatoarea mica si i-am mai dat inca 10 min la cuptor,fara folie sa se rumeneasca putin si branza sa se topeasca frumos.

O mancare deosebita,potrivita pentru vremea rece de afara.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

Postat de Valclaudia

Cartofi noi cu busuioc la cuptor si friptura de porc la tigaie

Preincalzim cuptorul la 200 grade. Curatam cartofii si ii taiem bucati, dupa preferinta. Ii spalam in mai multe ape, apoi ii asezam intr-un castron. Adaugam ardeii spalati si curatati in...

Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges

Postat de amradu

Pulpa de porc la cuptor stropita cu vin sec roze si cu garnitura de cartofi wedges

1. Se ia pulpa de porc, se presara pe toate partile cu sare, piper, pulbere de usturoi,  chili  si boia iute, apoi se topeste untul in  tigaie  antiaderenta, se trage la ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2013, 15:38
la 13.10.2013, 15:44
Uite si leguma mea preferata !>
la 13.10.2013, 15:44
la 13.10.2013, 15:55
la 13.10.2013, 16:15
Astea-s pentru Cleme, nu mabag!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking