Ingrediente
- Am folosit:
- 5-6 felii pulpa de porc
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- 3 felii subtiri kaizer afumat
- sos soia,
- lapte de vaca
- ghimbir macinat,
- curry,
- chilly
- 1 lingurita miere,
- 1 lingurita mustar dijon cu boabe
- Pentru cartofi:
- Cartori taiati in sferturi
- 2 linguri ulei de rapita
- coriandru boabe
- boia,
- curry,
- chilly
- cimbru,
- branza afumata rasa
Mod de preparare
Carnea felii am pus-o la marinat in sos soia,lapte,curry,chilly,ghimbir macinat si am lasat-o sa stea acolo aproximativ 1 ora.Dupa acest timp intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am tocat ceapa si usturoiul marunt,le-am pus in tigaia incinsa,si peste ele am pus cubulete de kaizer,am lasat totul la foc pana cand ceapa a devenit aurie si kaizerul a prins o crusta frumoasa.Am adaugat apoi pulpa de porc,impreuna cu marinata in care a stat si am lasat-o sa se patrunda bine la foc foarte mic si cu capacul pus la tigaie.Dupa un timp pulpa a inceput sa se gateasca,zeama in care am gatit-o a scazut si ea s-a rumenit frumos.Pentru un plus de savoare,am facut un sos din 1 lingurita de mustar boabe si 1 lingurita miere,am amestecat bine si am turnat acest sos peste carne si am mai lasat 2-3 minute la foc.
Cartofii curatati si spalati i-am taiat in sferturi,peste ei am pus cam 2 linguri de ulei de rapita,coriandru boabe,boia,curry,chilly,cimbru i-am amestecat bine,i-am asezat intr-o tava,am acoperit cu folie de aluminiu si i-am dat 20 minute la cuptor.Dupa acest timp cartofii se inmuiasera,am inlaturat folia de aluminiu,am pus peste cartofi niste branza de vaca afumata (de casa) rasa pe razatoarea mica si i-am mai dat inca 10 min la cuptor,fara folie sa se rumeneasca putin si branza sa se topeasca frumos.
O mancare deosebita,potrivita pentru vremea rece de afara.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la tigaie si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|